Volledig scherm
PREMIUM
Curator Peter Thoben vertelt over de expositie 100 Jaar Jan Naaijkens in het Andreas Schotelmuseum. © Erik van Hest / BD

Expositie in Esbeek geeft uniek kijkje in kunstoeuvre van 100 jarige Jan Naaijkens

ESBEEK - Jan Naaijkens wordt 100 jaar en dat wordt in Hilvarenbeek uitgebreid gevierd. Om te beginnen met een expositie over de beeldende kunst van de Beekse ‘gelegenheidskunstenaar’. In het Andreas Schotelmuseum in Esbeek zijn vanaf zondag ruim 60 werken van Naaijkens te zien.

Toneelschrijver, regisseur, festivalorganisator en radiomaker. De veelzijdigheid van Jan Naaijkens is alom bekend. Minder bekend zijn de vele hout- en linosnedes, schetsen en tekeningen die hij maakte. Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van Jan Naaijkens geeft zijn familie een uniek kijkje in het oeuvre van beeldende kunst van de iconische Hilvarenbekenaar.

  1. Patiënt met coronavirus in ETZ Tilburg, man ligt in isolatiekamer ziekenhuis

    Patiënt met coronavi­rus in ETZ Tilburg, man ligt in isolatieka­mer ziekenhuis

    TILBURG - Bij een patiënt in Nederland is donderdag het nieuwe coronavirus (COVID-19) geconstateerd. Dat heeft het RIVM donderdag bekendgemaakt. De man ligt in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, zo zei minister Bruins van Volksgezondheid donderdagavond bij de NOS in een speciale televisie-uitzending rond het coronavirus. Het is de eerste besmetting in Nederland. Het gaat om een 56-jarige man uit Loon op Zand.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.