Volledig scherm
Drie noodlokalen voor basisschool Rennevoirt in Berkel-Enschot © Rudolf Robben

Extra ruimte voor kleuters: drie noodlokalen voor basisschool Rennevoirt in Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT - De gemeente Tilburg wil nog voor begin van het nieuwe schooljaar drie noodlokalen plaatsen en in gebruik nemen bij basisschool Rennevoirt in Berkel-Enschot.

De extra ruimte is nodig om het grote aantal leerlingen een plek te geven. Schooldirecteur Roel Paridaans had vorig jaar, net als zijn collega van de Caeciliaschool in Berkel-Enschot, moeite het grote aantal nieuwe leerlingen te plaatsen. ,,Omdat er vorig jaar met de gemeente is afgesproken dat er een tijdelijke oplossing zou komen, kunnen we nu extra kleuters aannemen. Dat zijn er normaliter zo'n 40 à 45 en nu 58." 

De units komen in een hoek van de parkeerplaats van de school. De negen parkeerplekken die daardoor verdwijnen, worden door de gemeente elders gecreeërd, zo weet Paridaans. ,,Ze zijn bezig met een herinrichting van het gebied om 16 parkeerplekken te krijgen.”

De noodlokalen zijn voor een periode van twee tot drie jaar. Daarna zouden de plannen voor permanente uitbreiding klaar en uitgevoerd moeten zijn. Daarbij is het pand van het oude culturele centrum De Schalm nadrukkelijk in beeld. Of dat verbouwd wordt of dat er nieuwbouw komt, weet Paridaans niet. ,,Gelukkig zijn daar andere mensen voor om naar te kijken. Ik ben momenteel druk met de formatie van mijn team en het plaatsen van nieuwe leerlingen op onze school.”

  1. Mogelijk oplossing voor stapels kunstgras bij Tuf Recycling in Dongen, bedrijf werd bedreigd voor verwoestende brand
    PREMIUM

    Mogelijk oplossing voor stapels kunstgras bij Tuf Recycling in Dongen, bedrijf werd bedreigd voor verwoesten­de brand

    DONGEN - Tuf Recycling werd voor de verwoestende brand in oktober vorig jaar meerdere keren bedreigd. Dat blijkt uit informatie die de politie maandagavond naar buiten heeft gebracht. Het Rotterdamse Advanced Sports Installations & Recycling (ASIE) is inmiddels in beeld om de problemen bij de omstreden Dongense kunstgrasverwerker op te lossen. De gemeente Dongen staat in principe welwillend tegenover dit voornemen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.