Volledig scherm
PREMIUM
Column Frank van Pamelen © BD

Fake news? Niet helemaal

columnEerst even de krant van gisteren. ‘Het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis staat 26ste en laatste in de Ziekenhuis Top 100.’ Een intrigerende zin. Je zou denken: de laatste plaats in de Top 100 is nummer 100. Is het krantenbericht daarmee fake news? Niet helemaal. 

De rangschikkingen zijn dit jaar anders gerangschikt, dus het klopt. Zeggen de kenners. In de film Bohemian Rhapsody stelt Queen-gitarist Brian May, in een opnamestudio in 1980, een nieuw lied voor: We Will Rock You. Terwijl die song, als keerzijde van We Are The Champions, al in 1977 hoog in de hitlijsten stond. De film maakt het lied in één klap drie jaar jonger. Fake news? Niet helemaal. Een film mag zijn eigen waarheid creëren. Zeggen de kenners.

  1. Ook concurrentie vol lof over de architecten  van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwekkend’
    PREMIUM

    Ook concurren­tie vol lof over de architec­ten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwek­kend’

    TILBURG - Het kost de Tilburgse architect Jacq de Brouwer geen moeite zijn lof voor de LocHal onder woorden te brengen. Het Brabants Dagblad vroeg hem om zijn oordeel. Aan superlatieven geen gebrek: ,,Dit is mega indrukwekkend. De hal is een overdekt stadsplein, een industriële kathedraal, een icoon in de stad. Met het station en de Polygonale Hal hoor de LocHal tot de Bella Donna’s in de Spoorzone.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (66%)
  • Nee (34%)
3147 stemmen