Volledig scherm
PREMIUM
Column Frank van Pamelen © BD

Fake news? Niet helemaal

columnEerst even de krant van gisteren. ‘Het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis staat 26ste en laatste in de Ziekenhuis Top 100.’ Een intrigerende zin. Je zou denken: de laatste plaats in de Top 100 is nummer 100. Is het krantenbericht daarmee fake news? Niet helemaal. 

De rangschikkingen zijn dit jaar anders gerangschikt, dus het klopt. Zeggen de kenners. In de film Bohemian Rhapsody stelt Queen-gitarist Brian May, in een opnamestudio in 1980, een nieuw lied voor: We Will Rock You. Terwijl die song, als keerzijde van We Are The Champions, al in 1977 hoog in de hitlijsten stond. De film maakt het lied in één klap drie jaar jonger. Fake news? Niet helemaal. Een film mag zijn eigen waarheid creëren. Zeggen de kenners.

  1. Tilburgse met roots in Sri Lanka tast in het duister: ‘Waar komt dit geweld vandaan?’

    Tilburgse met roots in Sri Lanka tast in het duister: ‘Waar komt dit geweld vandaan?’

    TILBURG- Uit welke hoek komt het nietsontziende geweld in Sri Lanka? Met die vraag worstelt in Tilburg ook Neranjanee Fernando. Ze heeft met haar Nederlandse man een gezin van drie jongens in de Reeshof gesticht, maar het hart is altijd uit blijven gaan naar Sri Lanka, het eiland van haar geboorte en haar jeugd. En dat hart huilt nu. ,,Ik ken zestien mensen die in Negombo in het ziekenhuis komen goed.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.