,,De familie had in totaal meer dan zestig huizen in Tilburg. Ze liet ook huizen bouwen die meteen werden verkocht, nog hetzelfde jaar.” Lenneke Willemstein schreef een boek over het vastgoed van de familie Pollet, zoals Villa De Vier Jaargetijden.
Volledig scherm
PREMIUM
,,De familie had in totaal meer dan zestig huizen in Tilburg. Ze liet ook huizen bouwen die meteen werden verkocht, nog hetzelfde jaar.” Lenneke Willemstein schreef een boek over het vastgoed van de familie Pollet, zoals Villa De Vier Jaargetijden. © Pix4Profs / Jules van Iperen

Familie Pollet bepaalde in verregaande zin hoe Tilburg eruitziet: 'De eerste pandjesbazen van de stad’

TILBURG - Hoe Tilburg eruitziet werd in verregaande zin door textielfabrikantenfamilie Pollet bepaald, die er meer dan zestig panden bouwde. Op een paar prachtige exemplaren na is veel van het gebouwde verloren gegaan, maar voor het eerst is de geschiedenis in een uitvoerig boek gevat. ,,Eigenlijk kun je ze de eerste pandjesbazen van de stad noemen.” 

  1. Moet oude burgemeesterswoning Berkel-Enschot monument worden? ‘Daar heb ik alleen maar last van!’
    PREMIUM

    Moet oude burgemees­ters­wo­ning Ber­kel-En­schot monument worden? ‘Daar heb ik alleen maar last van!’

    DEN HAAG/BERKEL-ENSCHOT – ,,Als de gemeente Tilburg een particuliere woning als gemeentelijke monument aanwijst, dan beperkt dat het eigendomsrecht van de bewoner flink. Dan moet je daar als overheid wel een goede argumenten voor hebben, maar die zie ik hier nauwelijks,” zei rechter Sylvia Wortmann tijdens een rechtszaak bij de Raad van State over de voormalige burgemeesterswoning in Berkel-Enschot.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.