Volledig scherm
Show over 150 jaar muziekonderwijs © Jostijn Ligtvoet

Festival bij Factorium: 150 jaar muziekonderwijs in Tilburg

VIDEOTILBURG - Factorium viert zondag dat in Tilburg al 150 jaar muziekonderwijs wordt gegeven. In en om het gebouw van de Tilburgse dans- en muziekschool is een jubileumfestival met grote en kleine voorstellingen, workshops en crossover. Hoogtepunt is de jubileumshow Circle of Talent waarin meer dan honderd performers met muziek, dans en theater een beeld schetsen van de rijke muziekgeschiedenis in de stad. 

Behalve die grote show in de theaterzaal is er ook een mysteriecaravan met een exclusief programma. Dansers en musici gaan een battle met elkaar aan en de talenten van musicalopleiding Musical4U brengen musicalhits van Broadway, Hollywood en Walt Disney. Verder is er een tour door een muziekmuseum met informatie over de historie van bijzondere muziekinstrumenten.

Wasmachines

Tijdens het festival  is ook wasmachinetheaterconcert De Wasserette. In de Witte Salon zijn miniconcerten en in de popstudio's zijn open jamsessies. Het Mysterietheater brengt een zinnenprikkelende voorstelling.

Factorium omschrijft zich als een huis voor muziek, theater en dans. Het is gehuisvest aan het Koningsplein, maar de entree is aan de Bisschop Zwijsenstraat, bij het pleintje met het grote LED-scherm. 

Het jubileumfestival is zondag van 13 tot en met 18 uur. 

Hieronder enkele filmpjes over de voorbereidingen voor het jubileumfestival. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.