Volledig scherm
PREMIUM
Fier! in Hilvarenbeek. © Fier!

Fier! festival in Hilvarenbeek viert lustrum, ‘Eerste jaar moesten bezoekers nog achter de bar meehelpen’

HILVARENBEEK - Boerderij ‘T Schop wordt inmiddels voor de vijfde keer omgetoverd tot een heus festivalterrein. Ieder jaar vindt daar op Eerste en Tweede Paasdag het gratis Smaak & Vermaak festival Fier! plaats. Hoe is het eigenlijk begonnen en wat is er in die vijf jaar veranderd?

Op de binnenplaats staat een podium onder een grote boom, in de koeienstallen maken kinderen een toneelstuk en in het weiland kan men terecht in de grote feesttent of bij de vele eetkraampjes. ,,Het is natuurlijk niet voor niets een smaak én vermaak festival”, zegt voorzitter Bart van den Broek.

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.