Volledig scherm
PREMIUM
De fietsenstalling aan de noordzijde van station Tilburg (rechts) neemt straks het zicht vanuit de LocHal (links) op het treinverkeer weg. © cepezed

Fietsenstalling bij LocHal lager?
Dan wordt het een vijfsterrenhotel

TILBURG - De nog te bouwen fietsenstalling tegenover de LocHal verlagen zodat het treinverkeer zichtbaar blijft? ,,Dan wordt het qua prijs een vijfsterrenfietshotel.” 

Kan de fietsenstalling tegenover de LocHal alsnog een stuk de grond in? Die vraag wierp GroenLinks-raadslid Bas van Weegberg maandag op tijdens het vragenhalfuurtje. Aanleiding was de column, zaterdag in het Brabants Dagblad, van Frank van Pamelen. Hij riep de Tilburgse bestuurders daartoe op om het zicht vanuit ‘het Centre Pompidou van Tilburg’ op de treinen te behouden. ,Zo'n hoge fietsenstalling is dood- en doodzonde'. 

  1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven nog uren dicht
    Video

    Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven nog uren dicht

    OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. Volgens Rijkswaterstaat blijft de weg nog tot ongeveer 21.00 uur dicht.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.