Volledig scherm
Suzanne van den Einden-Brok is aanvoerster van het Nederlandse team en ambassadeur van het toernooi. © Beeld Werkt

'Flame of hope’ brandt drie dagen bij voetbalclub SVG voor de G-dames

TILBURG - Mirek Krogulec, director of sports and development bij Special Olympics Europe, opent vrijdagavond rond 20 uur bij voetbalclub SVG het internationale toernooi voor voetbalsters met een beperking. Dan worden de vlaggen gehesen en de 'flame of hope’ ontstoken, die drie dagen brandt. Het is voor het eerst dat het evenement in Europa plaatsvindt.

In totaal spelen 150 speelsters uit twaalf Europese landen het komend weekend wedstrijden tegen elkaar. Zondag rond 16 uur is de prijsuitreiking waarbij het reguliere nationale Duitse dameselftal aanwezig zal zijn. SVG organiseert het evenement op uitnodiging van de UEFA. De club aan de Brugstraat in Tilburg-West werd hiervoor voorgedragen door Special Olympics Nederland.

Johnny de Mol

Het Nederlandse team, met aanvoerster Suzanne van den Einden-Brok, speelt tegen teams uit onder meer Denemarken, Azerbeidzjan en Frankrijk. De teams zijn ondergebracht in de resorts van Beekse Bergen. 

SVG heeft dit jaar een eigen G-damesteam opgericht, het eerste van Nederland. Om aan voldoende spelers te komen, riep aanvoerster Suzanne de hulp in van Johnny de Mol met zijn televisieprogramma ‘Down met Johnny’.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.