Volledig scherm
Een deel van de Heuvel is afgesloten omdat een vrachtwagen er diesel lekte. © Jan van Eijndhoven/BeeldWerkt

Flinke lap Heuvel 2 á 3 weken dicht: bodem wordt gesaneerd

TILBURG - Een flinke lap van de Heuvel is twee á drie weken afgesloten, een deel van de grond tussen hotel Mercure en de Juliana van Stolberstraat moet vervangen worden. Een vrachtwagen lekte er recent diesel. 

Na het incident werd de straat meteen schoongemaakt, laat de gemeente weten, maar de diesel kwam toch in de grond terecht. De vervuiling heeft het grondwater niet bereikt. 

De gemeente verwijdert de vervuilde grond tot een diepte van 80 centimeter en vervangt die door schone grond. Voor voetgangers blijft tijdens de werkzaamheden een doorgang beschikbaar. Het opruimen duurt naar schatting twee à drie weken.

  1. Willem II - Ajax is al uitverkocht; Willem II - Fortuna bijna

    Willem II - Ajax is al uitver­kocht; Willem II - Fortuna bijna

    Ook bij de eerstvolgende thuiswedstrijd verwacht Willem II een vol stadion; dat is op zaterdag 30 maart (18.30 uur) tegen Fortuna Sittard. Voor dat duel zijn nog enkele honderden kaartjes beschikbaar. De Tricolores zijn na een moeizame seizoensstart inmiddels behoorlijk op dreef. Ze bereikten de bekerfinale en zijn na de uitzege bij Feyenoord (2-3) in het linkerrijtje van de eredivisie beland. Daardoor strijdt de ploeg van Adrie Koster op twee fronten voor een ticket voor Europees voetbal.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.