Volledig scherm
Cursus in Goretti, een van de ruimten van Ateliers Tilburg © Rechten Stichting Ateliers Tilburg

Floor Westerburgen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

TILBURG - Floor Westerburgen is  de nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg. Ze volgt Alex van Zundert op, die de stichting elf jaar leidde. Westerburgen was in het verleden verantwoordelijk voor het pr- en communicatiebeleid van het Textielmuseum en beschikt over een breed netwerk in de culturele sector. Ze gaat deze nieuwe functie vervullen naast haar huidige werkzaamheden bij het Theresialyceum. Van Zundert (69) draagt het stokje met ingang van 1 december over. 

Wilbert van Herwijnen, de voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Ateliers Tilburg, is blij met de aanstelling van een nieuwe directeur. ,,Met Floor Westerburgen verwachten we de positie van Ateliers Tilburg te versterken en te verbreden’.  

250 ateliers

Stichting Ateliers Tilburg is een non-profitorganisatie. De stichting heeft als doel (professionele) kunstenaars, creatieve ondernemers, kunstinstellingen en culturele organisaties betaalbare werkruimte te bieden in Tilburg. Met dat doel voor ogen ontwikkelt, beheert en verhuurt Ateliers Tilburg al sinds 2004 cultureel vastgoed. Op dit moment gaat het om bijna 250 ateliers.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.