Volledig scherm
Brand bij Van Geloven in Tilburg. © Persburo BMS / Jack Brekelmans

Forse schade door brand bij Van Geloven in Tilburg

UPDATETILBURG - De brandweer is zaterdagochtend met meerdere voertuigen uitgerukt naar een brand in de expeditieruimte bij Van Geloven in Tilburg. De brand is binnen ontstaan, was uitslaand en heeft voor flinke schade binnen en buiten het pand gezorgd. Het vuur was wel snel onder controle, volgens de Veiligheidsregio.

Rond 08.40 uur werd de brand gemeld. De brandweer was met een drietal wagens op het terrein aan de Kraaivenstraat afgegaan. Daar stonden pallets buiten het pand van het bedrijf in brand, maar de oorzaak daarvan moet binnen gezocht worden. Vermoedelijk is binnen brand ontstaan door kortsluiting in een elektrische pallettruck die daar stond om opgeladen te worden. 

Door de brand liepen te temperaturen hoog op, waardoor de pallets buiten het pand vlam vatten. De schade aan de buitenwand is groot. Ook aan de binnenkant is veel aangetast door het vuur. Hoe groot de schade precies is, is onbekend. 

De brandweer had het vuur snel onder controle. 

Volledig scherm
Brand bij Van Geloven in Tilburg. © Persburo BMS / Jack Brekelmans
Volledig scherm
Brand bij Van Geloven in Tilburg. © Persburo BMS / Jack Brekelmans
  1. Komt het nog goed met Hudson's Bay in Tilburg en Den Bosch?
    PREMIUM

    Komt het nog goed met Hudson's Bay in Tilburg en Den Bosch?

    Bij de warenhuizen van Hudson's Bay is het business as usual. Tenminste, dat zegt woordvoerder Janneke Dijkstra. Volgens haar is nog helemaal niet bekend welke maatregelen de directie neemt om de negatieve spiraal te doorbreken. Uit interne stukken blijkt dat dat dertien warenhuizen in Nederland dit jaar meer dan 80 miljoen euro verlies draaien. Bij vakbond CNV zijn inmiddels de eerste berichten van verontruste medewerkers binnengekomen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen