Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Politie

Fouilleren in Kaatsheuvel zonder aanzien des persoons: hoe zit dat?

KAATSHEUVEL - Burgemeester Hanne van Aart grijpt naar een zwaar middel om de rust op vakantiepark Droomgaard en omgeving in Kaatsheuvel terug te krijgen. Agenten mogen tot maart volgend jaar iedereen dag en nacht fouilleren. Ook al hebben ze niets gedaan.

En dat mag zomaar?
Niet zomaar. Hiervoor heeft ze het park aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Deze bevoegdheid hebben burgemeesters om de openbare orde te handhaven. Ze zetten er, met toestemming van justitie, als het ware een stempel op die voor een bepaalde tijd geldig is: kom je in dit gebied - zonder aanzien des persoons - dan mogen agenten je fouilleren of je auto/bagage doorzoeken op verboden wapenbezit zonder daar een directe verdenking voor te hebben.

  1. Ook concurrentie vol lof over de architecten  van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwekkend’
    PREMIUM

    Ook concurren­tie vol lof over de architec­ten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwek­kend’

    TILBURG - Het kost de Tilburgse architect Jacq de Brouwer geen moeite zijn lof voor de LocHal onder woorden te brengen. Het Brabants Dagblad vroeg hem om zijn oordeel. Aan superlatieven geen gebrek: ,,Dit is mega indrukwekkend. De hal is een overdekt stadsplein, een industriële kathedraal, een icoon in de stad. Met het station en de Polygonale Hal hoor de LocHal tot de Bella Donna’s in de Spoorzone.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (66%)
  • Nee (34%)
3183 stemmen