Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Politie

Fouilleren in Kaatsheuvel zonder aanzien des persoons: hoe zit dat?

KAATSHEUVEL - Burgemeester Hanne van Aart grijpt naar een zwaar middel om de rust op vakantiepark Droomgaard en omgeving in Kaatsheuvel terug te krijgen. Agenten mogen tot maart volgend jaar iedereen dag en nacht fouilleren. Ook al hebben ze niets gedaan.

En dat mag zomaar?
Niet zomaar. Hiervoor heeft ze het park aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Deze bevoegdheid hebben burgemeesters om de openbare orde te handhaven. Ze zetten er, met toestemming van justitie, als het ware een stempel op die voor een bepaalde tijd geldig is: kom je in dit gebied - zonder aanzien des persoons - dan mogen agenten je fouilleren of je auto/bagage doorzoeken op verboden wapenbezit zonder daar een directe verdenking voor te hebben.

  1. Wandelexcursie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    Wandelex­cur­sie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    KAATSHEUVEL - Het mag dan 75 jaar vrede zijn, in de Loonse en Drunense Duinen is nog altijd veel oorlogsverleden zichtbaar, zegt natuurgids Peter van der Velden. Zondag verzorgt hij, samen met andere andere gidsen van IVN de Langstraat de Waertman, een excursie vanaf de Roestelberg in Kaatsheuvel naar Westloon. ,,Een amateur historicus gaat mee om te vertellen wat er zich in dit gebied zoal heeft afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.