Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Paul de Vries bekijkt zijn wassen beeld, een ontwerp van de kunstenaar Roy Villevoye, dat de komende maanden te zien is in Huis Doorn. © Marco Magielse

Franse Brabander dumpt 6,5 ton oorlogsschroot op de stoep van de Duitse keizer

VIDEODOORN - Het voelt voor Jean-Paul de Vries als historische genoegdoening. Vanaf de Franse slagvelden uit de Grote Oorlog onthaalt hij de keizer van Duitsland op 6,5 ton oorlogsschroot. ,,Hij zal ervan schrikken", wrijft de Franse Brabander zich in de handen.

De 50-jarige De Vries liet zijn jeugdjaren in Breda, Alphen en Eindhoven achter zich om in de bossen en weilanden rondom Romagne-sous-Monfaucon de Eerste Wereldoorlog op te gaan diepen. Al wat hij uit de grond haalde - naamplaatjes, hulzen, bestek, prikkeldraad, veldflessen - verzamelde hij er in een schuur. Pal naast de kerk van het verder desolate plaatsje in Noord-Frankrijk is zijn privécollectie te bekijken.  

  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.