Volledig scherm
Tilburg Zingt krijgt een ander jasje. Het publiek staat dit jaar aan alle kanten rond het podiu, © Beeld Werkt

Frisse wind Tilburg Zingt: een podium tussen de mensen, voor het eerst tribune én Leo Alkemade als presentator

Di 16 apr: Een podium tussen het publiek, een tribune voor de oudere toeschouwers, betere plaatsen voor mindervaliden, Leo Alkemade als presentator én meer toiletten. Het is een waslijst aan veranderingen bij Tilburg Zingt dit jaar. Het meezingfestijn op Koningsnacht barst op 26 april weer los. 

,,Een beetje spannend”, zegt Alex Schneiders van Tilburg Zingt over de frisse wind die door het bekende meezingfestijn waait. De vijftiende editie was erg succesvol vorig jaar met 16.000 bezoekers, toch wordt een flink aantal veranderingen doorgevoerd. De opvallendste is het nieuwe podium. 

Nieuw podium

Vorig jaar was er één voorkant, dit jaar staan de mensen aan alle kanten rond het podium. Het podium is daarom een stukje verschoven, het staat straks op de Schouwburgring tussen de fietsenstalling van Theaters Tilburg en de Heikese kerk. 

Quote

Op het nieuwe podium zingen de koren alle kanten op, via een loopbrug kunnen ze backstage

Alex Schneiders

,,Op het nieuwe podium zingen de koren alle kanten op, via een loopbrug kunnen ze backstage”, vertelt Schneiders. Het is een ‘beetje spannend’ omdat de formule van Tilburg Zingt de laatste acht jaar min of meer hetzelfde was. ,,Van de oude opstelling weten we waar de drukste punten zitten, nu moeten we dat voorspellen. Daar ligt wel een uitdaging.” Maar hij heeft er vertrouwen in. 

De vernieuwing is ook nodig omdat het Willemsplein in beslag wordt genomen door de bouw rondom het stadskantoor. Op het plein stonden kassa’s, eettentjes en toiletten. Daarnaast was er nog een pleintje met toiletten. Die twee blokken worden samengevoegd tot één groot sanitair plein met meer toiletten. 

Tribunes & Alkemade

Nog meer vernieuwingen: er komt een tribune voor de oudere toeschouwers. De helft daarvan is gereserveerd voor de Met Je Hart-ouderen, dat zijn Tilburgse ouderen die leven met een gevoel van eenzaamheid. Omdat presentator Marc Meeuwis dit jaar in Sydney is voor een concert, neemt Tilburg Leo Alkemade de presentatie een jaartje over. 

Rogier van Oosterhout keert wel als vertrouwd gezicht terug én dit jaar zijn er in totaal tien koren met meer dan honderd leden. Ook is er voor het eerst een ‘collegekoor’. Oftewel: de wethouders zingen mee. 

Last but not least: er komt een speciaal rolstoelvak voor de tribune. Over de afwezigheid van dat vak klonk vorig jaar nog een enkele wanklank. En wie alvast wil oefenen, kan hier terecht

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.