Volledig scherm
Een fragment uit de animatiefilm From The Snow-Covered Hill. © Tilburgs Film Festival.

From The Snow-Covered Hill grote winnaar tijdens Tilburgs Film Festival 2019

TILBURG De animatiefilm From The Snow-Covered Hill is zaterdag de grote winnaar geworden op het Tilburgs Film Festival 2019. Regisseurs Matty Jorissen en Wijnand Driessen wonnen de prijzen voor Beste Regie, Beste Muziek en de Talent Award voor veelbelovende maker. In totaal werden er 12 prijzen verdeeld.

De tweede editie van het Tilburgs Film Festival vond vrijdag en zaterdag opnieuw plaats in Cinecitta, waar bezoekers konden genieten van korte films van Brabantse bodem. De tweede dag werd afgesloten met de prijsuitreiking door een vakjury, bestaande uit actrice Christanne de Bruijn (hoofdrolspeelster uit de speelfilm De Dirigent) en regisseur Frodo Kuipers (bekend van de animatiefilm Bullet Time).

Vriendschap met een vogeltje

From The Snow-Covered Hill was de grote winnaar. De animatiefilm vertelt het verhaal van Will, die op jonge leeftijd op een afgelegen kostschool belandt. Daar wordt hij het mikpunt van pesterijen en is de vriendschap met een vogeltje het enige wat hem troost biedt. Als de pesterijen echter toenemen, wordt Wills voornemen om uit de wereld te ontsnappen steeds grimmiger.

De persoonlijke en ontroerende documentaire Nu Of Nooit Meer van regisseuse Marieke Widlak won de prijs voor Beste Film. Tevens ging deze film ook naar huis met de prijs voor Beste Montage. Beide prijzen werden door editor Sid Zeno Duit in ontvangst genomen. De Publieksprijs ging naar de film Alaraph van regisseur Guust Mulder.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.