Volledig scherm
De membraanproductie bij Fujifilm in Tilburg. Fuji opende enkele jaren geleden een productielijn voor folie voor de membraantechnologie.

Fuji doet langer over ommekeer

TILBURG - De transitie van Fujifilm Manufactuering Europe in Tilburg naar nieuwe technieken, producten en markten duurt langer dan het bedrijf aanvankelijk gepland heeft. Nieuwe business levert nu nog te weinig op voor de Tilburgse fabriek. Het bedrijf voelt tegelijkertijd de druk vanuit het moederbedrijf in Japan toenemen.

Dat stelt Peter Struik, sinds 2007 algemeen directeur van Fujifilm Europe in Tilburg. Hij reageert daarmee desgevraagd op berichtgeving in het Financieel Dagblad dat stelt dat Fuji vecht voor het voortbestaan. 

Volgens Struik is dat allerminst het geval. ,,We zijn een gezond bedrijf met goede vooruitzichten. Maar feit is wel dat we binnen afzienbare tijd nieuwe producten en markten moeten vinden om onze voortbestaan ook op langere termijn veilig te stellen."

Struik ziet voldoende kansen. Hij ziet de markt voor kleurenfotopapier fors aantrekken. En ook de markt voor offesetplaten doet het beter dan voor enkele jaren geleden verwacht. En daarnaast slaagt Fuji er ook beter in om klanten te vinden die gebruik willen maken van productiefaciliteiten in Tilburg. Zo wordt er bij Fuji grote rollen inkjetpapier versneden.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen