Volledig scherm
Het pand van Fuji in Tilburg. © BD

Fujifilm schrapt 111 banen in Tilburg, voor 80 mensen gedwongen ontslag

UPDATETILBURG - Fujifilm sluit aan het eind van het jaar een van de twee productielijnen voor offsetplaten in zijn fabriek in Tilburg. Daarbij verdwijnen 111 arbeidsplaatsen. Naar schatting 80 medewerkers wacht gedwongen ontslag. 

Dat is donderdag bekend gemaakt aan het personeel. Wie Fujifilm precies moeten verlaten, is nu nog niet bekend. Dat hangt mede af van de procedure waarover de ondernemingsraad advies is gevraagd. 

Algemeen directeur Peter Struik: ,,Van een aantal zullen we al redelijk snel afscheid moeten nemen. Maar aan de productielijnen blijven nog tot eind 2019 mensen nodig.” Er wordt alvast begonnen met het niet opvullen van vacatures. 

Het bedrijf voert als reden op ‘de moeilijke financiële situatie van de grafische tak van Fujifilm in Europa’. Struik: ,,De markt voor offsetplaten, drukplaten voor drukkerijen, is een verzadigde markt. Er zijn hoge grondstofprijzen en we ervaren toenemende marktdruk en daarmee gepaard gaande prijserosie. We doen uiteraard ons uiterste best om zoveel mogelijk medewerkers te herplaatsen of te begeleiden van werk naar werk.”

Fujifilm als geheel staat er gezond voor, stelt Struik desgevraagd. In de fotopapiermarkt is het de grootste speler en door de introductie van nieuwe soorten fotopapier heeft het bedrijf de laatste jaren naar eigen zeggen goede resultaten behaald. Daarnaast werkt Fujifilm in Tilburg aan de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.