Volledig scherm
Garage Robben in Berkel-Enschot gaat uitbreiden. © Rudolf Robben

Garage Berkel-Enschot breidt uit en plant woningbouw. Wat betekent dat voor de ijsbaan?

BERKEL-ENSCHOT - Autogarage Berkel-Enschot wil uitbreiden en woningen bouwen. De eigenaar heeft bij de gemeente Tilburg een verzoek ingediend tot aanpassing van het bestaande bestemmingsplan.

Deze aanpassing is nodig om de woningen aan de Durendaelweg in Berkel-Enschot te kunnen bouwen. Hiervoor is een ontheffing van de Wet geluidhinder noodzakelijk.

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt op dit moment ter inzage, nadat de eigenaar van het garagebedrijf, Peter Robben, in juni 2018 zijn plannen al aan de gemeente toelichtte. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen de plannen indienen, waarna deze meegenomen zullen worden in de definitieve vaststelling, zo is in een brief van de gemeente Tilburg aan omwonenden te lezen.

Woningbouw

In zijn plannen wil Robben zijn garagebedrijf uitbreiden en maximaal vijf woningen bouwen. Hiervan zijn drie woningen gepland aan de Durendaelweg en maximaal twee aan de Berkelseweg. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Durendaelweg, Berkelseweg en Pastoor van Tilborgstraat.

Met de bouw van de woningen verdwijnt ook het veld aan de Burgemeester Brendersstraat/Berkelseweg. Op dit veld werd met toestemming van Robben de laatste jaren een kindermarkt gehouden tijdens Koningsdag en bij vorst probeerden enthousiastelingen een schaatsbaan aan te leggen. Voor nadere toelichting op de plannen en de planning was Robben niet bereikbaar vanwege een vakantie.

Volledig scherm
Het veldje bij de garage waar de kindermarkt en de schaatsbaan worden gehouden. © Rudolf Robben

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.