Volledig scherm
Politie doet onderzoek in de Jan de Rooijstraat in Kaatsheuvel, waar de 64-jarige vrouw dood in haar voortuin werd aangetroffen. © BD

Geen cel, maar tbs met dwangverpleging geëist voor doodslag op moeder Kaatsheuvel

BREDA - De 29-jarige Michael G. moet geen celstraf, maar tbs met dwangverpleging krijgen. Dat eiste officier van justitie Mark de Graaf dinsdag bij de rechtbank in Breda. G. heeft bekend dat hij op 30 januari van dit jaar zijn moeder heeft doodgeslagen en -geschopt in Kaatsheuvel.

G. leed volgens gedragsdeskundigen aan ernstige wanen en wist daardoor niet wat hij deed, zo stelden onderzoekers. G. zei dinsdag dat hij dacht de aartsengel Michael te zijn. Hij dacht dat zijn moeder een voodoopop had. Daarmee zou zij hem hebben behekst. Hij was naar zijn moeder gegaan om de voodoopop te pakken en toen sloeg hij haar ‘met de kracht van aartsengel Michael’ dood. G. was volgens deskundigen volledig ontoerekeningsvatbaar.

Een dag voor de moord op z’n moeder meldde G. zich bij de crisisdienst van Amarant met het verzoek om te worden opgenomen. De GGZ-instelling had echter geen plek voor hem en stuurde hem weg. Familie van de man zei dat het al langer slecht ging met Michael. Hij was ook gestopt met zijn medicatie.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.