Boomrooier Kees Weijtmans bij de eikenstammen die zijn jubilerende bedrijf enkele weken geleden kapte op de Udenhoutse Schoorstraat
Volledig scherm
Boomrooier Kees Weijtmans bij de eikenstammen die zijn jubilerende bedrijf enkele weken geleden kapte op de Udenhoutse Schoorstraat © Marlies van Iersel

Geen groots eeuwfeest bij rooierij Weijtmans uit Udenhout, maar studenten laten bomen over nieuwe aanplant

UDENHOUT - Een groot evenement met een kleine vierduizend gasten. Dat was het plan van Kees Weijtmans van Boomrooierij Weijtmans om het 100-jarig bestaan dit jaar te vieren. Het eeuwfeest helemaal stilletjes voorbij laten gaan is ook geen optie voor Weijtmans, dus heeft hij voor leerlingen van enkele groenopleidingen een Student Challenge bedacht.

 1. Mantelzorgorganisatie Mantel-Match versterkt Mijzo: ‘Naast zorg is soms ook extra aandacht nodig’

  Mantelzor­gor­ga­ni­sa­tie Man­tel-Match versterkt Mijzo: ‘Naast zorg is soms ook extra aandacht nodig’

  KAATSHEUVEL - Mantelzorgorganisatie Mantel-Match in Kaatsheuvel gaat samenwerken met zorginstelling Mijzo. Personeel van Mijzo dat in de wijkverpleging werkt, heeft de handen vol aan het verlenen van zorg. Tijd voor wat extra aandacht of ondersteuning is er vaak niet. ,,Vanaf nu kunnen wij op dat vlak bijspringen”, zeggen Monique de Man en Daniëlle van Wezel van Mantel-Match.
 2. Tilburgs onderzoek wijst uit: angst bij moeder van invloed ontwikkeling babyhersenen in buik
  PREMIUM

  Tilburgs onderzoek wijst uit: angst bij moeder van invloed ontwikke­ling babyherse­nen in buik

  TILBURG - Een babybrein groeit ontzettend snel tijdens de zwangerschap, en daarmee is het ook heel gevoelig voor alles wat er mis kan gaan. Tilburger Marion van den Heuvel onderzoekt met onder meer hersenscans de ontwikkeling van babyhersens en hoe problemen daarbij van generatie op generatie doorgegeven kunnen worden. Daarvoor is ze nu genomineerd voor de titel Wetenschapstalent 2021 van vakblad New Scientist.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

 1. Rutte: 'Er is niet veel veranderd maar wel net genoeg'
  Play

  Rutte: 'Er is niet veel veranderd maar wel net genoeg'

 2. Grote brand in bedrijfspand in Velddriel
  Play

  Grote brand in bedrijfs­pand in Velddriel

Tilburg e.o.