Volledig scherm
Anton Dautzenberg © Wouter le Duc.

‘Geestman', nieuwe roman van Tilburgse schrijver A.H.J. Dautzenberg

TILBURG - A.H.J. Dautzenberg, schrijver en stadsdichter van Tilburg, presenteert zaterdagmiddag zijn nieuwe roman 'Geestman’ bij muziekpodium Paradox. Tijdens de presentatie lanceert de bevriende schrijver Arie Storm ook zijn nieuwe roman: ‘List en leed’. De boeken worden uitgegeven bij Atlas Contact. 

In 'Geestman’ van Dautzenberg ontmoeten een man en een vrouw elkaar voor het eerst. De man voelt zich niet op zijn gemak en klimt in paniek uit het raam van zijn woning. Buiten ontmoet hij een vogeltje dat hem aanmoedigt in een regenplas te duiken. Daar begint het grote vallen. Achter de raadselachtige vertelling gaat het verhaal schuil van een schrijver met een huwelijkscrisis. In zijn streven een echte man te worden, doet hij een beroep op zijn onderbewustzijn, op de literatuur en zoekt hij de grenzen op van de verbeelding.

Toneel 

A.H.J. Dautzenberg (1967) debuteerde in 2010 met ‘Vogels met zwarte poten kun je niet vreten’ en schreef in rap tempo aan een veelzijdig oeuvre van romans, verhalen, essays, gedichten en toneel. In 2016 werd hem de Rotterdamse cultuurprijs, de Peter Bruyn Penning, toegekend.  Enkele van zijn andere titels zijn: ‘Samaritaan', ‘Extra tijd’en ‘De dag dat de gieren buigen'.  Voor Het Zuidelijk Toneel schreef hij samen met Diederik Stapel het de toneeltekst ‘De achterkant van Tilburg'.  In de Privé-domeinreeks van uitgeverij De Arbeiderspers kwam vorig jaar zijn dagboek ‘Ik bestaat uit twee letters’ uit. 

Rock 'n Roll

De presentatie bij Paradox begint zaterdag om 15.00 uur.  Ricky DeSire, de zelfverklaarde Koning van de Nederlandstalige Rock & Roll, geeft een optreden. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.