Volledig scherm
Duncan Laurence en burgemeester Milène Junius op het bordes. © Videostill

Gehuldigde Duncan Laurence gaat ook naar de Verenigde Staten

Vestingstad Hellevoetsluis was donderdagmorgen in extase: Eurovisie Songfestival-winnaar Duncan Laurence is gehuldigd. De gemeente eerde Duncan voor deze historische prestatie met een gemeentelijke onderscheiding: de Jan Blankenspeld. De zanger, die zijn opleiding genoot in Tilburg, maakte daarnaast bekend naar de Verenigde Staten te gaan om nieuwe nummers te schrijven.

Na zijn officiële huldiging liet Duncan zijn gezicht buiten zien. Tientallen fans zagen hoe Duncan op het bordes van het Prinsehuis een plaquette kreeg van burgemeester Milène Junius en vier leerlingen van Duncan’s voormalige basisscholen. De burgemeester heeft tijdens de uitreiking van het speldje een korte toespraak gehouden. Daarin zei ze ongelooflijk trots te zijn. Ook ging ze even in op pestgedrag op school. Duncan is vroeger veel gepest, maar is daar sterk uit te komen.

Kort na de huldiging onthulde de zanger, die sowieso al door Europa gaat toeren, dat hij ook naar de Verenigde Staten gaat om daar liedjes te schrijven. Eerder werd al bekend dat Duncan zijn Europese tournee, die op 5 november van start gaat in Parijs, maar blijft uitbreiden. Zo werden onder meer Italië, Spanje, Polen en België aan het porgramma toegevoegd.

Huldiging

De afgelopen maanden streden meerdere steden om de nationale huldiging van Duncan te mogen organiseren. De bekende zanger woont tegenwoordig in Amersfoort en studeerde daarvoor in Tilburg. Lange tijd was onduidelijk of er nog een huldiging zou plaatsvinden en waar. De keuze viel dus op Hellevoetsluis, waar de artiest zijn hele jeugd doorbracht en zijn zangcarrière startte. Een gemeentewoordvoerder benadrukte vooraf wel dat het niet gaat om een landelijke huldiging. ,,We gaan hem gewoon eren.’’

Volledig scherm
Duncan Laurence, na het winnen van het Songfestival. © ANP Kippa
Volledig scherm
Er is veel publiek in Hellevoetsluis. © AD
Volledig scherm
Duncan neemt een plaquette in ontvangst op het bordes. © AD

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.