Volledig scherm
PREMIUM
Knooppunt De Baars na de ombouw die in 2023 klaar moet zijn. De bolletjes verwijzen naar de illustraties onderaan dit artikel. © -

Geluidsschermen bij knooppunt De Baars? Bewoners Koningshoeven halen er hun neus voor op

TILBURG - Vier meter hoog wordt het, over een lengte van 387 meter. Transparant, het zicht op onder meer het Wilhelminakanaal blijft behouden. En het houdt het geluid van al die rijbanen van kluwen De Baars weg van de huizen die aan de straat Koningshoeven staan. Nou ja, een teveel aan lawaai.

Dat denkt en zegt Rijkswaterstaat. Maar niet de bewoners die maandagavond in het Tilburgse Van der Valkhotel aanhoren wat die overheidsinstantie voor hen in petto heeft. Ze geloven niet in het succes van zo’n geluidsscherm op en aan het noordelijke viaduct dat De Baars er bij krijgt. Te onbeduidend. Het moet op een koopje. Aan hun huizen is het geluid niet eens gemeten, klinkt het. ,,Volstrekt waardeloos”, oordeelt bewoner Godfried van der Heijden.

  1. Wanhoopsbrief van Johan van Laarhoven aan minister: 'Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmerrie’

    Wanhoops­brief van Johan van Laarhoven aan minister: 'Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmer­rie’

    TILBURG - Coffeeshophouder Johan van Laarhoven, die al sinds 2014 vastzit in een Thaise gevangenis, smeekt minister Ferd Grapperhaus om hem en zijn vrouw zo snel mogelijk terug naar Nederland te halen. Dat doet hij in een brief die hij ‘vanaf de betonnen vloer’ van zijn Thaise gevangeniscel heeft geschreven. ,,We slapen hier zonder bed of matras en we doen noodgedwongen in de cel onze behoefte.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.