Volledig scherm
. © Thinkstock

Gemeente Alphen-Chaam stuurt aan op tekort van 500.000 euro

ALPHEN - De gemeente Alphen-Chaam voorziet voor het lopende jaar 2019 een tekort wat kan oplopen tot ongeveer 500.000 euro. Erik Wilmsen (GBA), wethouder van Financiën: ,,Bij het opstellen van de Perspectiefnota zien wij een groeiend tekort ontstaan. Zoals we nu berekenen kan dat tekort oplopen tot zo'n 500.000 euro.”

Oorzaken daarvan zijn volgens Wilmsen de aanpassingen van de raadsledenvergoeding vanuit de overheid, de groei in salarissen binnen het ambtelijk samenwerkingsverband van de ABG-gemeenten (Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen) en overige toegerekende kosten in hetzelfde ABG-verband. 

Wethouder Wilmsen houdt nog wel een slag om de arm. ,,We zijn nog in april, de jaarlijkse voorjaarsnota vanuit de overheid kan nog meevallers met zich meebrengen. Maar dat kan ook ongunstig uitvallen, dus noem dit maar een winstwaarschuwing voor 2019. Vanuit het college van B en W zullen er bezuinigingsvoorstellen worden voorbereid om het verwachte tekort op zijn minst behoorlijk te laten dalen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (7%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (35%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (31%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (27%)
1599 stemmen