Raadszaal van de gemeente Gilze en Rijen.
Volledig scherm
Raadszaal van de gemeente Gilze en Rijen. © Gemeente Gilze en Rijen

Gemeente Gilze en Rijen hervat (raads)vergaderingen, maar publiek niet welkom

RIJEN - De gemeente Gilze en Rijen hervat vanaf volgende week weer de (raads)vergaderingen. Begin maart werden die stilgelegd vanwege de uitbraak van het coronavirus. Wel gelden de nodige beperkingen. Zo zijn publiek en insprekers niet welkom.

Op 9 april wordt de commissie Ruimte gehouden. Alle deelnemers aan de vergadering zitten 1,5 meter uit elkaar. De verschillende politieke fracties worden opgeroepen slechts een afgevaardigde te sturen. Ook is hen op het hart gedrukt de beraadslaging zo kort mogelijk te houden om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden. 

De publieke tribune is gesloten en insprekers kunnen schriftelijk hun zienswijzen kenbaar maken. Ze mogen tot 12.00 uur op 9 april worden aangeleverd via griffie@gilzerijen.nl. ,,Die worden dan tijdens de beraadslaging meegenomen", zegt gemeentewoordvoerder Jeroen Leemans. De pers is wel welkom.

Terugluisteren

De commissievergadering wordt opgenomen en is vanaf 10 april om 14.00 uur terug te luisteren op de website van de gemeenteraad. 

Op de agenda staan onder meer het nemen van verkeersmaatregelen in Rijen Noord-Westen en het verhogen van het budget voor duurzaamheidsleningen. De volledige agenda is terug te vinden op gilzerijen.raadsinformatie.nl.

Normaal gesproken vinden voorafgaand aan de raadsvergadering drie commissievergaderingen plaats. Omdat er voor de commissie Samenleving en Middelen niet of nauwelijks onderwerpen zijn, worden deze vergaderingen niet gehouden. 

Raadsvergadering

Op 23 april is de gemeenteraadsvergadering. Die zal hoogstwaarschijnlijk op dezelfde wijze plaatsvinden als de commissievergadering. Alle onderwerpen die in maart zijn behandeld, deels tijdens een vergadering en deels schriftelijk, komen dan ook aan bod. Reden is dat de raadsvergadering in maart niet doorging.

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.