Volledig scherm
PREMIUM
Naast de megastal aan de Van de Veldenweg die sinds 2015 operationeel is, wordt nu ook een tweede, nog grotere stal gebouwd. © Erik van Hest / BD

Gemeente Hilvarenbeek legt omstreden megastal Diessen geen strobreed meer in de weg

DIESSEN - Na een jarenlange juridische strijd lijkt de definitieve legalisering van de omstreden megastal aan de Van de Veldenweg in Diessen aanstaande. De gemeente Hilvarenbeek heeft aangekondigd dat het geen beroep meer zal instellen tegen de nieuwe omgevingsvergunning die de provincie Brabant op 5 oktober heeft verleend. 

De Diessense megastal voor 6.000 varkens is inmiddels al drie jaar in bedrijf zonder dat eigenaar Bert Rijnen over de benodigde vergunning beschikt. Na de bouw van de stal in november 2015 bleek het bouwwerk op verschillende punten af te wijken van de bouwvergunning. Zo stond de stal deels buiten het vergunde bouwvlak. Daarop ontstond een complex juridisch steekspel waarbij de provincie en gemeente herhaaldelijk de verantwoordelijkheid voor de handhaving naar elkaar afschoven. Uiteindelijk zag de Beekse gemeenteraad geen andere optie dan het bouwvlak te wijzigen waardoor de stal alsnog gelegaliseerd kon worden.  

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.