De aankondiging van de Airborne. Die staat dit jaar op de Tilburgse kermis.
Volledig scherm
De aankondiging van de Airborne. Die staat dit jaar op de Tilburgse kermis. © Gemeente Tilburg

Gemeente: ‘Tilburgse kermis heeft wereldprimeur met de Airborne’

TILBURG - De Tilburgse Kermis 2020 heeft een wereldprimeur: de grootste mobiele attractie ter wereld. De attractie heet de Airborne en is tijdens de kermis voor het eerst te zien en ervaren. 

Met zijn 65 meter hoogte en 32 zitplaatsen is hij volgens de gemeente uniek in zijn soort. Voor de liefhebbers: De Airborne is de opvolger van de Boostermaxxx . Het ruime aantal zitplaatsen vraagt om een extra zware uitvoering. De attractie weegt dan ook 120 ton. Met zijn lange armen haalt hij een snelheid van 120 km per uur en tikt hij op sommige momenten een G-kracht van 4,5 G aan. 

,,We zijn enorm in onze nopjes met deze primeur”, zegt kermiswethouder Rolph Dols. ,,We werken al jaren aan de kwaliteitsimpuls voor onze kermis. Bij een kermis horen nostalgische attracties, swingende side-events en zeker ook attracties in de categorie groot, groter, grootst. Daar valt de Airborne zeker onder.”

De attractie is van Nederlandse makelij en is gebouwd bij KMG in Neede. Exploitant Willy Ordelman brengt de Airborne naar Tilburg.  

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.