Volledig scherm
Ingrid van Engelshoven (paarse jurk) viert het feestje mee, met een groep mensen van de Rockacademie, waar Duncan werd opgeleid. In het midden Bas Verberk, D66 raadslid en initiatiefnemer voor het scherm op het Piusplein. © Roel van der Aa

Gemeenteraad roept op tot huldiging: ‘Tilburg is trots op Duncan’

TILBURG - Duncan Laurence, winnaar van het Eurovise Songfestival, verdient een huldiging in Tilburg. Dat vindt de voltallige Tilburgse gemeenteraad, die het college van burgemeester en wethouders vraagt deze te organiseren. 

Laurence won het evenement in Tel Aviv, de eerste Nederlandse overwinning sinds 44 jaar. ‘Een prestatie van dit formaat verdient een bijzondere huldiging. De gemeente Tilburg, de Rockacademie, de Tilburgse ondernemers en inwoners hebben zaterdagavond laten zien dat we er een gezamenlijk feest van kunnen maken. Wat ons betreft vindt deze huldiging dan ook in Tilburg plaats’, schrijven de raadsleden. Laurence studeerde aan de rockacademie en heeft lange tijd in Tilburg gewoond. Sinds kort woont hij in Amersfoort. Daar wordt ook nagedacht over een huldiging. 

Songfestival in Tilburg?

De overwinning van Duncan betekent dat de organisatie van het festival door Nederland zal worden gedaan. De provincie heeft al aangegeven zich in te willen zetten het evenement naar Brabant te halen. De Tilburgse raadsleden vragen B en W deze lobby te ondersteunen en vragen naar de kansen voor Tilburg als locatie.   

WhatsApp- service en audiobulletin

Nieuws van het BD dat je écht niet mag missen, kun je ook via WhatsApp ontvangen. Iedere werkdag ontvang je om 7.00 uur ons audiobulletin met daarin opmerkelijk nieuws. De rest van de dag delen we nieuws, bijzondere foto’s en videofragmenten, zodat je op de hoogte blijft van wat er speelt in de regio en daarbuiten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.