Voorzitter Stichting Gouwe Peerke (Aziza Aboulkacem) reikt Gouwe Peerke 2018 uit aan Slachtofferhulp Tilburg.
Volledig scherm
Voorzitter Stichting Gouwe Peerke (Aziza Aboulkacem) reikt Gouwe Peerke 2018 uit aan Slachtofferhulp Tilburg. © Miriam Swaans

Genomineerden Gouwe Peerke bekend

TILBURG - Prima Zorg en Welzijn, Stichting Maluku Tilburg en Stichting Verkeersregelaars Goirle zijn genomineerd voor de Gouwe Peerke 2019. Het thema dit jaar is ‘vrijheid en bevrijding’. 

Peerke Donders en de bevrijding zijn direct met elkaar verbonden: op 27 oktober, Peerkes geboortedag, werd Tilburg namelijk bevrijd. Voorzitter Aziza Aboulkacem: ,,Vrijheid sluit daarnaast perfect aan op de zeven werken van barmhartigheid die centraal stonden in het leven van Peerke Donders. Peerke droeg ze niet alleen uit, maar handelde er zelf ook naar.”

Pitchavond

Binnenkort stellen de drie genomineerden zich tijdens een besloten pitchavond voor aan de jury. De jury kiest vervolgens een winnaar en maakt de uitslag bekend op 14 januari. De winnaar ontvangt naast een wisselbokaal ook een cheque van €1.500,-. De nummers twee en drie krijgen elk € 500,-.

Wisselbokaal en cheque

De verkiezing van het Gouwe Peerke vindt sinds 2010 jaarlijks plaats en is een initiatief van de Stichting Peerke Donders. Traditiegetrouw vindt de uitreiking van de wisselbokaal met cheque plaats op de sterfdag van Peerke Donders op 14 januari. De jury verkiest jaarlijks binnen het voor dat jaar vastgestelde thema een organisatie, persoon, vereniging of stichting uit de regio 013 met een barmhartig karakter. Eerder werden onder andere De Zonnebloem, Tante Pollewop, Geen Honger in De Wijk en Slachtofferhulp Tilburg met de titel beloond.

  1. Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normaliseren’
    PREMIUM

    Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normalise­ren’

    TILBURG - Vanuit zijn slaapkamer, geveld door corona, zag de voorzitter van de medische staf van het ETZ noodgedwongen hoe snel de wereld veranderde. Inmiddels is Edo Arnoldus terug aan het werk. Tijd om wat zaken op een rijtje te zetten. ,,We zitten nog middenin de coronacrisis. Toch dringt zich nu al de vraag op wanneer we de zorg weer wat kunnen gaan normaliseren.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.