Het diamanten paar Gerard en Riky van de Ven-van Nuenen
Volledig scherm
Het diamanten paar Gerard en Riky van de Ven-van Nuenen © Familie Van de Ven

Gerard en Riky van de Ven: liefde op het eerste en diamanten gezicht

TILBURG - Gerard en Riky van de Ven-van Nuenen gaan samen met hun familie de diamanten bruiloft vieren in het safaripark van de Beekse Bergen. De 84-jarige bruidegom en zijn 83-jarige bruid zijn rasechte Tilburgers. Gerard kwam uit Fatima en Riky uit het Goirke, toen ze elkaar op de open wielerbaan ontmoetten. Het bleek liefde op het eerste gezicht. 

Samen kregen ze vier kinderen: Angelique, Ingrid, Jack en Geert. Het nageslacht bestaat inmiddels ook uit drie achterkleinkinderen.

Gerard ving een loopbaan in de textiel aan, maar schakelde later over op keukens. Nadat zijn rug dat werk onmogelijk had gemaakt, werd hij hij conciërge op lagere school De Kievit. 

Riky, van beroep coupeuse, was daar al als vrijwilliger actief geweest. Ze heeft zich ook ontwikkeld door het volgen van Franse les en het mede opzetten van de cursus  ‘Vrouwen oriënteren zich op de samenleving'. Ook was ze voorzitter van de Vrouwenbeweging van de Vredesparochie.

Vakantie werden doorgebracht op de camping in Oost-Kapelle in Zeeland en Helden in Noord-Limburg, waar ze veel vrienden hebben gemaakt. Van ijshockeyclub Tilburg Trappers zijn Gerard en Riky ook fanatieke supporters. 

Gerard en Riky van de Ven-van Nuenen (1959)
Volledig scherm
Gerard en Riky van de Ven-van Nuenen (1959) © Familie Van de Ven

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.