Volledig scherm
De gestolen auto is teruggevonden in Oisterwijk © De Kort Media / Toby de Kort

Gestolen auto van woningoverval Tilburg botst op lantaarnpaal in Oisterwijk, bijrijder aangehouden

TILBURG - De auto die dinsdagnacht werd gestolen na een woningoverval aan de Baden Powelllaan in Tilburg is later die nacht zwaar beschadigd teruggevonden in Oisterwijk. De bestuurder was daar tegen een verkeerslicht gebotst op de Pannenschuurlaan. De vermoedelijke bijrijder, een 25-jarige Tilburger, is ter plekke aangehouden. De bestuurder is nog voortvluchtig. 

Rond 00.20 uur woensdagochtend drongen twee gemaskerde mannen een woning aan de Baden Powellaan binnen. Zij vernielden de ruit van de voordeur. Eenmaal binnen bedreigden ze de bewoner met een mes en eisten de autosleutels van zijn Volkswagen Polo. Daarna gingen ze er met de auto vandoor. De daders waren vermoedelijk bekenden van de bewoner. 

Tegen een lantaarnpaal

De auto werd rond 03.00 uur die nacht teruggevonden op de Pannenschuurlaan in Oisterwijk. De bestuurder was daar met de auto tegen een lantaarnpaal gereden. De auto was te zwaar beschadigd om verder te rijden. De bijrijder, de verdachte 25-jarige Tilburger, zat gewond naast de auto op de grond toen de politie arriveerde. Hij is door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor behandeling. Daarna is hij aangehouden en vastgezet. 

De auto is weggetakeld. De politie is nog op zoek naar de bestuurder van de auto. Er is een onderzoek ingesteld naar het incident. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.