Volledig scherm
De gestolen vrachtwagens. © Popa Lichtmasten

Gestolen vrachtwagens Tilburgs bedrijf na oproep teruggevonden in Diessen en Dongen

UPDATETILBURG - Het is een roof die je niet veel ziet: bij Popa Lichtmasten uit Tilburg haalden dieven in de nacht van woensdag op donderdag twee vrachtwagens weg. Ook opmerkerlijk: na een oproep van het bedrijf op Facebook werden ze snel teruggevonden. De vrachtwagens stonden in Diessen en Dongen geparkeerd.

De diefstal werd rond half vijf gedaan ontdekt door een chauffeur die wilde gaan werken, zegt eigenaar John van Poppel. ,,De trekkers stonden buiten geparkeerd. De vrachtwagens hebben een trackingsysteem, maar dat hadden ze eruit gesloopt.”

Hij deed een oproep op Facebook om uit te kijken naar zijn gestolen vrachtwagens. Het bericht werd al snel zo'n 50.000 keer gedeeld. Met een positief resultaat. Donderdagmorgen werd de eerste vrachtwagen teruggevonden op een parkeerplaats in Diessen. Een paar uur later zag iemand de tweede staan op een parkeerplaats in Dongen. 

Blij maar er is veel schade

Van Poppel: ,,We zijn blij dat we de vrachtwagens snel terug hebben. Maar er is veel schade aangericht aan het interieur. Alles ligt los. Dit gaat altijd geld kosten.”

De dieven stalen niet alleen de vrachtwagens. Ze braken ook de loods van het bedrijf aan de Centaurusweg open en namen een camper, gereedschap en computers mee.

Popa Lichtmasten is gespecialiseerd in tijdelijke verlichting op locaties waar geen vaste stroomvoorziening aanwezig is.

Volgens cijfers van stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit werden dit jaar al ruim honderd zware bedrijfsvoertuigen en opleggers gestolen. Daarvan is ongeveer de helft teruggevonden. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.