Gevonden hennepkwekerij Tilburg: buitengewoon goed verstopt, maar levensgevaarlijk

TILBURG - Zeer goed verstopt, maar ook zeer gevaarlijk. Zo omschrijft de politie de ondergrondse hennepkwekerij die vrijdag werd aangetroffen aan de Ringbaan-Noord in Tilburg. De ontmanteling gaat zaterdag verder. 

De kwekerij, die verborgen zat onder een bedrijf waar in autobanden en -velgen wordt gehandeld, werd vrijdag aangetroffen na een tip via Meld Misdaad Anoniem. Eenmaal ter plaatse hadden agenten al snel in de gaten dat er een inderdaad een hennepkwekerij moest zitten. Zo hing er een sterke wietgeur en zagen de agenten ergens een afzuiginstallatie uitsteken. Maar de toegang tot de ondergrondse ruimte vinden bleek lastig.

  1. Tilburgs echtpaar is 70 jaar getrouwd: 'Een bietje lief zijn voor elkaar hoort erbij’
    PREMIUM

    Tilburgs echtpaar is 70 jaar getrouwd: 'Een bietje lief zijn voor elkaar hoort erbij’

    TILBURG - Levenslang. Dat is hoe lang Frans en Toos van de Wouw - Govers al in elkaars leven zijn. De verliefdheid ontstond tijdens de bevrijding en Frans heeft nooit anders gewild dan zijn huidige vrouw. Hij was twintig toen hij zeventig jaar geleden in het huwelijksbootje stapte met Toos, die op dat moment achttien lentes telde. ,,Je moet gewoon een bietje lief zijn tegen elkaar, dat hoort erbij", vertelt Toos.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.