Gewapende overval door tweetal op Aldi in Tilburg
Volledig scherm
Gewapende overval door tweetal op Aldi in Tilburg © Jack Brekelmans

Gewapende overvallers Aldi in Tilburg nog steeds op de vlucht, politie tast in het duister

TILBURG - Twee mannen hebben maandagavond rond 19.45 uur een gewapende overval gepleegd op supermarkt Aldi aan de Spoordijk in Tilburg. Ze zijn daarna op de fiets gevlucht. 

Met een pistool werden klanten en personeel bedreigd door een gemaskerde man. Volgens de politie ging het om een zwart met wit gekleurd masker. Zijn handlanger had een capuchon over zijn gezicht getrokken en maakte bij de kassa een geldbedrag buit. Op het moment van de overval waren er mensen boodschappen aan het doen.

De twee boeven renden vervolgens naar buiten, richting het viaduct bij het kanaal. ,,Daar zijn ze met de fiets in een onbekende richting gevlucht. Het is voor ons nog onduidelijk of ze met één of twee fietsen op de vlucht sloegen", meldt een politiewoordvoerder.

‘Veel impact’

De politie was maandagavond met ‘alle beschikbare eenheden’, zo’n acht politieauto’s, uitgerukt. Er werden ook controles uitgevoerd in de buurt. Tot op heden heeft dit speurwerk nog geen resultaat opgeleverd. ,,Dit was een heftige overval die veel impact heeft gemaakt op de klanten en het personeel", klinkt het.

Van de aanwezigen in de supermarkt nam de politie verklaringen op en er werden camerabeelden bekeken van bewakingscamera's. Dinsdag laat een politie weten dat ze een buurtonderzoek uitvoert en getuigen zoekt. 

Een jaar geleden werd het Aldi-filiaal aan de Spoordijk ook al overvallen, waarbij het personeel ook werd bedreigd. Vorige week werd er een greep in de kassa gedaan van het filiaal van Aldi aan het Verdiplein, ook door twee mannen. 

Gewapende overval door tweetal op Aldi in Tilburg
Volledig scherm
Gewapende overval door tweetal op Aldi in Tilburg © Jack Brekelmans
  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.