Volledig scherm
haghorst spektakel © Harrie Wenting

Gezelligheid gaat voor op het spektakel in Haghorst

HAGHORST - Ooit was er veel spektakel in de Haghorst, maar ook daar gaan ze met de tijd mee. Het spektakel dat er nog over is, komt van de tap met speciaal biertjes, daar lusten ze er in Haghorst ook wel wat van. Waar kinderen zich uit konden leven met een interactieve step-baan, kwam er in de avond nog het vertier van de Hollandse avond.

Haghorst is een festival met speciale biertjes als het grootste spektakel. ,,We hebben een turbulent verleden met veel spektakel, van speedboot tot grasmaaierrace," weet Jelle van Doormaal. ,,Maar we willen vooral kijken waar mensen nu behoefte aan hebben."

Het gelijk van Van Doormaal werd bewezen door de vriendengroepen, vaak met kinderen, die komen voor de gezelligheid. ,,Maar vergeet ook het bier niet," zegt Marcel Vromans. Met zijn leren schort om, draagt hij bij aan het beeld van het ambachtelijke biertje. Maar liefst negen soorten bier stromen er bij hem uit fles en tap. Daarbij geeft hij ook nog de uitleg. Zo is de Punjami, die in Mol gebrouwen wordt, een tikkeltje bitter van smaak, maar kies je de Toewijding van diezelfde brouwerij, dan smaakt die weer een stuk zoeter."

,,Het is voor ons, vanuit de bierbaron uit Oisterwijk, voor het eerst dat we dit zo verzorgen," legt hij uit. ,,Ook voor het spektakel is het een primeur. De gasten kopen een kaart waarmee ze acht verschillende biertjes kunnen proeven en als toetje is er voor iedereen een portie bitterballen."

Gijs Diepstraten (7) laat de bierproeverij en de bitterballen wijselijk aan zich voorbij gaan. Met een helm op zijn hoofd raast hij van een schans af met zijn stepje. Als hij met zijn rondje klaar is ziet hij een sluiproute om meteen weer als eerste aan een volgende ronde te beginnen.

Zo'n driehonderd gasten genoten van het bierspektakel en in de avond evenzoveel van de Hollandse hits, gecoverd door diverse artiesten, waaronder Henk Bernard.

Volledig scherm
speciaal bier op het spektakel in Haghorst © Harrie Wenting

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.