Beeld uit de film
Volledig scherm
Beeld uit de film © beeld uit de film

Gezongen ode aan Tilburg: ‘Hier adem ik vrij’ Filmpje online te zien

VIDEOTILBURG -  De video ‘Hier adem ik vrij’ is een ode aan Tilburg. Het filmpje is gemaakt in een periode dat de stad stil ligt. De gezongen ode is online te zien. Het lied in de video komt uit de gelijknamige voorstelling van Stichting Muziektheater Tilburg. 

In hun branche is op dit moment nauwelijks werk en dus zaten  cameraman Alex de Bont en geluidsman Olivier Nijs thuis duimen te draaien. Dat bracht de twee op het idee om een ode aan Tilburg te maken. 

Grote voorstelling

Daarvoor legden ze contact met Muziektheater Tilburg. Van die stichting zou in mei de grote voorstelling ‘Hier adem ik vrij’ over koning Willem II in première gaan in de schouwburg, maar het coronavirus stak er een stokje voor. 

De cast en crew zijn wel digitaal met elkaar in contact. Ze wilden graag meewerken aan de ode aan Tilburg en ‘Hier adem ik vrij’, de titelsong van de voorstelling sluit daar naadloos op aan: ‘Tilburg wat ben je mooi in eenvoud, Tilburg wars van ijdeltuiterij....’

Spoorpark

Veel zangers en muzikanten zijn in de video te zien. Alleen of op grote afstand van elkaar. Ze zingen bij hun voordeur, spelen gitaar bij de Piushaven of drums bij de Concertzaal. Verder zijn beelden van de stad te zien: het centrum, het Spoorpark, het Willem II Stadion.

Voor de première van muziektheater ‘Hier adem ik vrij’ wordt gezocht naar een vervangende datum.

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.