Volledig scherm
Eerste schets van station Tilburg met vierde perron (voor) met links nog een stukje van de fietsenstalling. © cepezed

Glas stationsstalling Tilburg mogelijk toch transparant

TILBURG - De fietsenstalling tegenover de LocHal een stuk de grond in? Dat gaat niet gebeuren. Maar wethouder Berend de Vries (D66, Spoorzone) beziet wel of die ook aan de spoorkant doorzichtig glas kan krijgen. 

Vorige week gingen op social media massaal stemmen op om het treinverkeer vanuit de LocHal in beeld te houden. De zaterdagse BD-column van Frank van Pamelen om de glazen stalling alsnog een stuk te laten zakken kreeg veel bijval.  

,,Probleem is wel dat het translucente glas voor de stalling al is besteld”, zo tempert De Vries meteen de verwachting. Doel van ‘melkglas’ aan de spoorzijde is het tegengaan van snelle vervuiling.  

Rijksbijdrage op het spel

Van een deels ondergrondse stalling werd eerder afgezien vanwege de meerkosten van twee miljoen euro. Nu nog bijstellen zou ook de rijksbijdrage van 9,8 miljoen euro op het spel zetten. Het ‘fietshotel’ - aan de stadskant komt eenzelfde stalling - kost in totaal 23 miljoen euro. 

In 2015 al ging een streep door het idee voor een fietskelder onder het Burgemeester Stekelenburgplein. Reden was ook het prijskaartje: tien miljoen euro meer dan bovengrondse stallingen tegen het spoortalud.    

Volledig scherm
De fietsenstalling aan de noordzijde van station Tilburg (rechts) neemt straks het zicht vanuit de LocHal (links) op het treinverkeer weg. © cepezed

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.