Volledig scherm
Glazenwasser © Getty Images/iStockphoto

Glazenwassende oplichters actief in Tilburg West

TILBURG - Glazenwassers die onaangekondigd langskomen en na het wassen een groot geldbedrag vragen. Deze oplichters zijn momenteel actief in Tilburg West.

De politie in Tilburg waarschuwt voor onbetrouwbare glazenwassers. Vanuit Tilburg West kwamen afgelopen weken meerdere meldingen binnen over mannen die ongevraagd bij huizen ramen gingen soppen en vervolgens een gepeperde rekening dropten. Een woordvoerder: ,,Soms met, en soms zonder afspraak gaan de waarschijnlijk Ierse glazenwassers te werk om vervolgens met een rekening, die op kan lopen tot 2000 euro, op de deurbel te duwen. Ze trekken door Nederland, van stad tot stad. Bewoners geven vaak 50 tot 100 euro om van de intimiderende oplichters af te komen.”

Op social media verschenen deze week Tilburgse ‘ervaringsverhalen’. Zo schrijft een vrouw dat ze wakker werd van een klap op het raam. Ze hoorde het zonnescherm omhoog gaan en een voorwerp langs het raam bewegen. ,,Er stond een vreemde man in mijn tuin, met een ladder en een spons. Wegwezen, zei ik. De man sprak geen Nederlands maar mijn boodschap kwam wel over."

'Geen strafbaar feit'

Tot haar verbazing zette de glazenwasser zijn ladder tegen haar schuurtje aan, om vervolgens over het dak van het gebouw richting de straat te wandelen. De Tilburgse belde meteen de politie.

De politie kan vrijwel niets doen tegen deze oplichterspraktijken, aldus de woordvoerder. Maar de Tilburgse heeft in zijn ogen goed gehandeld. ,,De glazenwassers plegen geen strafbaar feit als ze na een waarschuwing van een bewoner de tuin verlaten. Toch is het verstandig om de politie te bellen, want dan gaan ze er vaak snel vandoor.”

Er zijn bij de politie geen meldingen bekend van inbraken door deze glazenwassers. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.