Volledig scherm
De gemeente Oisterwijk verkoopt Schoolstraat 1 © Google Maps

Goed Wonen koopt van Oisterwijk schoolgebouw voor huisvesting van drie jongeren met een beperking

OISTERWIJK - Goed Wonen, een ouderinitiatief in Oisterwijk voor jongvolwassenen met een beperking, breidt uit. Een van de ouders koopt daartoe het pand Schoolstraat 1 van de gemeente Oisterwijk aan. Het ligt naast de 19 appartementen van Goed Wonen aan het Cia van Boorthof.

Tot voor kort was het gebouw in gebruik als buitenschoolse opvang De Flapuit en maakte het pand deel uit van de brede school in de Waterhoef. 

Als voorwaarde bij de verkoop heeft Oisterwijk bedongen dat het pand minstens 10 jaar aan Stichting Goed Wonen of aan een vergelijkbaar initiatief wordt verhuurd. 

Het is de bedoeling van Goed Wonen om het aan te kopen pand om te bouwen tot drie wooneenheden. Daarbij moet er wel rekening mee wordt gehouden dat het pand, uit 1932, een gemeentelijk monument is. 

De verkoopsom is 240.000 euro. De getaxeerde waarde was 290.000 euro. Wordt het pand in de toekomst weer verkocht, dan heeft de gemeente het eerste recht op koop.

  1. Tilburgs echtpaar is 70 jaar getrouwd: 'Een bietje lief zijn voor elkaar hoort erbij’
    PREMIUM

    Tilburgs echtpaar is 70 jaar getrouwd: 'Een bietje lief zijn voor elkaar hoort erbij’

    TILBURG - Levenslang. Dat is hoe lang Frans en Toos van de Wouw - Govers al in elkaars leven zijn. De verliefdheid ontstond tijdens de bevrijding en Frans heeft nooit anders gewild dan zijn huidige vrouw. Hij was twintig toen hij zeventig jaar geleden in het huwelijksbootje stapte met Toos, die op dat moment achttien lentes telde. ,,Je moet gewoon een bietje lief zijn tegen elkaar, dat hoort erbij", vertelt Toos.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.