Goedgevulde terrassen en attracties bij start kermis in Hilvarenbeek

VIDEOHILVARENBEEK - Op de Vrijthof in Hilvarenbeek is zaterdagmiddag de kermis van start gegaan. Het mooie weer zorgde meteen voor goedgevulde terrassen en attracties. Jong en oud kwam een kijkje nemen op de vernieuwde Beekse kermis.

Volledig scherm
De grootste waaghalzen waren zaterdagmiddag al van de partij. © BD
Volledig scherm
De kermis op de Vrijthof beleefde zaterdag een gezellige start. © Erik van Hest / BD

De afgelopen jaren had de kermis te maken met dalende bezoekersaantallen. Daarom hebben de gemeente samen met exploitanten en horecaondernemers voor een fris programma gezorgd. Zo is er zaterdag en maandag straattheater, is er zondag een kindershow en wordt er woensdag een sport- en spelmiddag voor de jeugd georganiseerd.

Ook is er meer aandacht voor doelgroepen die in het verleden over het hoofd werden gezien. Maandag tussen 14.00 en 16.00 is er een prikkelarme middag. De exploitanten zetten dan de muziek zachter en de lichten uit zodat ook mensen met hoogsensitiveit, autisme of epilepsie van het feest kunnen genieten.

In verband met Pinksteren valt de kermis dit jaar vroeger. Hij duurt wel een dag langer: tot en met donderdag 30 mei.

  1. Wandelexcursie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    Wandelex­cur­sie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    KAATSHEUVEL - Het mag dan 75 jaar vrede zijn, in de Loonse en Drunense Duinen is nog altijd veel oorlogsverleden zichtbaar, zegt natuurgids Peter van der Velden. Zondag verzorgt hij, samen met andere andere gidsen van IVN de Langstraat de Waertman, een excursie vanaf de Roestelberg in Kaatsheuvel naar Westloon. ,,Een amateur historicus gaat mee om te vertellen wat er zich in dit gebied zoal heeft afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.