Goedgevulde terrassen en attracties bij start kermis in Hilvarenbeek

VIDEOHILVARENBEEK - Op de Vrijthof in Hilvarenbeek is zaterdagmiddag de kermis van start gegaan. Het mooie weer zorgde meteen voor goedgevulde terrassen en attracties. Jong en oud kwam een kijkje nemen op de vernieuwde Beekse kermis.

Volledig scherm
De grootste waaghalzen waren zaterdagmiddag al van de partij. © BD
Volledig scherm
De kermis op de Vrijthof beleefde zaterdag een gezellige start. © Erik van Hest / BD

De afgelopen jaren had de kermis te maken met dalende bezoekersaantallen. Daarom hebben de gemeente samen met exploitanten en horecaondernemers voor een fris programma gezorgd. Zo is er zaterdag en maandag straattheater, is er zondag een kindershow en wordt er woensdag een sport- en spelmiddag voor de jeugd georganiseerd.

Ook is er meer aandacht voor doelgroepen die in het verleden over het hoofd werden gezien. Maandag tussen 14.00 en 16.00 is er een prikkelarme middag. De exploitanten zetten dan de muziek zachter en de lichten uit zodat ook mensen met hoogsensitiveit, autisme of epilepsie van het feest kunnen genieten.

In verband met Pinksteren valt de kermis dit jaar vroeger. Hij duurt wel een dag langer: tot en met donderdag 30 mei.

  1. Automarkt in handen grote dealers; Van Mossel de grootste

    Automarkt in handen grote dealers; Van Mossel de grootste

    WAALWIJK - De marktpositie van de grootste autodealers in Nederland, waarvan Van Mossel Automotive Groep in Waalwijk inmiddels de grooste is, werd in 2018 opnieuw sterker. Dat stelt het Leidse onderzoeksbureau Aumacon in het jaarlijkse onderzoek naar de honderd grootste dealerholdings van Nederland. De tien allergrootste holdings namen vorig jaar bijna 33 procent van de totale autoverkoop voor hun rekening. Voor de circa 300 kleinere autodealers in het hele land resteren de kruimels.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.