Volledig scherm
Grenscorrectie Tilburg Goirle © RV

Goirle gaat akkoord met Bakertand, maar wil wel graag deel van de winst

GOIRLE - Mocht de gemeente Tilburg meer winst maken met het bebouwen van de Bakertand-West dan nu wordt ingeschat, dan wil Goirle daar een deel van. Met die boodschap gaat wethouder Guus van der Put (PvdA, Ruimte) weer terug naar de buurgemeente. Een harde eis om de kosten en baten te delen, haalde het dinsdagavond niet.

Dat een meerderheid van de Goirlese gemeenteraad voor een grenscorrectie is, dat was al duidelijk. Alle fracties willen het gebied Bakertand terug binnen de gemeentegrenzen. Het CDA wilde daar wel nog wat aan toevoegen via een amendement. Die fractie wil de kosten en baten samen delen met Tilburg. Niet alleen wat betreft het bouwen van 350 woningen op Bakertand-West. Het CDA wil ook de risico’s rond gasdistributeur Primagaz samen dragen.

Kritisch
De Lijst Riel Goirle (LRG), SP en Pro Actief Goirle (PAG) waren zeer kritisch over de resultaten van de onderhandelingen over de grenscorrectie. Toch kreeg het CDA-amendement de handen niet op elkaar. De waarschuwing van Van der Put moet daaraan hebben bijgedragen. 

,,Uitstel is geen optie. Tilburg heeft ons niet nodig. Tilburg heeft het voorstel al aangenomen. Het houdt juridisch geen stand als Goirle nu een ander besluit neemt.” Uiteindelijk nam de raad genoegen met een toezegging van Van der Put om 'het gevoel van de raad' over te brengen in Tilburg. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.