Volledig scherm
Goirle betaalt 649 euro © Joost Goutziers

Goirle: geen schuld, wel betalen

GOIRLE: Een inwoner van Goirle krijgt 649 euro van die gemeente voor schade aan zijn voertuig. De gemeente Goirle voelt zich niet aansprakelijk, maar betaalt toch een deel van de reparatie om hoge kosten van een rechtszaak te voorkomen.

De bewoner reed op zondag 2 juni door het buitengebied van Riel. Door de warmte waren betonplaten uit de rijbaan uitgezet en omhoog komen te staan. Het voertuig raakte daardoor beschadigd. Tussen gemeente en bewoner ontstond een welles-nietes spel over de aansprakelijkheid. 

,,Wij zijn niet aansprakelijk", zegt wethouder Johan Swaans (financiën) met nadruk. ,,Maar we kwamen in een patstelling terecht, dan kun je het kalf groter laten worden dan de koe en overgaan tot een dure procedure. Daar kiezen we niet voor.” De uitgave is gebaseerd op de hoogte van de schade.

Swaans denkt niet dat het besluit om te betalen zonder schuldig te zijn  precedenten zal scheppen. ,,Dit komt zelden voor.” De gemeente heeft eerder een bewoner 42,50 euro betaald omdat de ruitenwissers beschadigd waren geraakt nadat een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) daar een bon onder had gestopt.

Overigens gaat de gemeente zich wel buigen over hoe ze in de toekomst met dit soort claims moet omgaan. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.