Volledig scherm
Winkelcentrum De Hovel in Goirle. © Kim Spanjers

Goirle wil relatie met eigenaren De Hovel herstellen en steekt hand in eigen boezem

GOIRLE - Voordat er in Goirle nieuwe detailhandelslocaties worden toegewezen, wil het college van B en W voortaan eerst beter kijken naar de beschikbare winkelpanden op De Hovel. Met dat voornemen maakt het Goirlese college een duidelijk gebaar naar de eigenaren van het winkelcentrum.

Wethouder Bert Schellekens (Lijst Riel-Goirle) heeft laten weten dat het college graag met Sectie5 Management (vastgoedfonds De Hovel) en de Vereniging van Eigenaren Winkelcentrum De Hovel (VVE) om tafel gaat om de bestaande onvrede weg te nemen. De eigenaren van het winkelcentrum hadden bezwaar gemaakt tegen de vestiging van een patisserie in het voormalige ABN Amro-pand aan het Kloosterplein. Volgens de verhuurders van De Hovel staat er nog teveel winkelruimte leeg om elders nieuwe detailhandelslocaties toe te wijzen.

Niet naar rechtbank

Quote

Met de kennis van nu hadden we meer consisten­tie moeten laten zien in het toewijzen van detailhan­del­s­lo­ca­ties

Wethouder Bert Schellekens

Wethouder Johan Swaans (VVD) noemde die houding eerder nog ‘aanmatigend’ en de bezwaren werden begin april ongegrond verklaard. Toch steekt Schellekens nu ook de hand in eigen boezem. ,,Met de kennis van nu hadden we meer consistentie moeten laten zien.” Volgens de wethouder is het zonde om tijd door te brengen in een rechtbank. Daarom wil hij samen met collega Swaans in het vervolg beter kijken naar de mogelijkheden op De Hovel.

Handhaving Rings

Volledig scherm
Wethouder Bert Schellekens. © Willem De Volder

De verhuurders van De Hovel stellen dat detailhandel in Goirle alleen mag plaatsvinden op de daarvoor bestemde locaties. Daarom hadden ze de gemeente verzocht om te handhaven op zes mogelijke detailhandelsplekken buiten het centrum. Vijf van die verzoeken zijn door het college afgewezen omdat de activiteiten voldoen aan de wet- en regelgeving. Alleen bij wielersportzaak Rings aan de Poppelseweg gaat de gemeente wel handhaven.

,,Jammer dat ze niet gewoon even gebeld hebben”, reageert eigenaar Erwin Rings, die het besluit nogal overdreven vindt. ,,Groepjes wielrenners die hier langskomen kunnen bij ons al jaren gratis een kopje koffie krijgen. Voor een euro mogen ze ook een blikje fris uit de koelkast nemen. We hebben nooit de intentie gehad om hier een hele bar op te zetten.” Volgens Schellekens is er echter meer aan de hand. ,,Het gaat niet om een paar frisdrankjes. Ik ken sportverenigingen die jaloers zijn op wat daar aan frisdrank verkocht wordt.”

  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.