Niels Ondersteijn (links) en Bob Jansen gaan in Tilburg proberen het Guinness-record onafgebroken schaken te verbeteren.
Volledig scherm
Niels Ondersteijn (links) en Bob Jansen gaan in Tilburg proberen het Guinness-record onafgebroken schaken te verbeteren. © Bob Jansen

Gooi naar Guinness-record: 48 uur aan één stuk schaken in Tilburg

TILBURG/DEN BOSCH - Twee leden van de Tilburgse schaakclub SG King gaan proberen het Guinness-record schaken te verbeteren. In het weekend voor Hemelvaart gaan Tilburger Bob Jansen en Bosschenaar Niels Ondersteijn 48 uur lang tegen elkaar schaken in café Boulevard aan de Spoorlaan. Al doende hopen ze ook veel geld op te halen voor een kinderopvangcentrum in het Cambodjaanse Phnom Penh.

  1. Fijnere katers, frisser uit bed: kan het vroege stappen in Tilburg blijven? ‘Een megatoffe droom, maar...’
    PREMIUM

    Fijnere katers, frisser uit bed: kan het vroege stappen in Tilburg blijven? ‘Een megatoffe droom, maar...’

    TILBURG - Noodgedwongen duren de stapnachten in Tilburg nu tot middernacht. Katertechnisch een zegen voor de oudere stapper, kroegbazen vinden het wel relaxed zo (‘al mag het iets later’), net als de politie. Erin houden dan maar? Niet iedereen heeft behoefte aan een ‘kinderbedtijd’. En poppodium 013-directeur Frens Frijns breekt een lans voor ‘de magie van de nacht’.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.