Volledig scherm
Een deel van bosgebied Gorp bij Hilvarenbeek is tijdens de Kindervakantieweek omgetoverd tot sprookjesbos. © BD

Gorp bij Hilvarenbeek verandert in sprookjesbos tijdens Kindervakantieweek

VIDEOHILVARENBEEK - Joggers die deze week hun rondje lopen over de trimbaan bij Hilvarenbeek moeten niet raar opkijken als ze plotseling een kabouter achter een boom vandaan zien komen. Vanwege de jaarlijkse Kindervakantieweek is een deel van bosgebied Gorp namelijk omgetoverd tot een heus sprookjesbos. 

Elke dag verzamelen de 350 kinderen en 80 begeleiders van de Kindervakantieweek zich bij voetbalclub Hilvaria om daarna in een lange stoet richting Gorp te fietsen. Daar hebben de kinderen hun kabouterkamp opgezet, tussen tientallen grote paddenstoelen. ,,We zijn vooral lekker buiten aan het spelen”, zegt Teun Vonk van de organisatie. ,,Maandag hebben we coördinatenspelletjes en sprookjesmonopoly gespeeld en we zijn nu een stormbaan aan het bouwen.”

Maar het is niet alleen maar pais en vree in het sprookjesbos. Een paar gemene piraten probeert namelijk het feest te verpesten. Het is aan de kinderen om dat samen met een paar kabouters te voorkomen. ,,We hebben ieder jaar een ander thema”, zegt Vonk. ,,Dit jaar is dat het sprookjesthema.”

Woensdagavond zijn ook de ouders uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in het sprookjesbos. Als ze dat tenminste durven. De Kindervakantieweek duurt nog tot en met vrijdag.

Volledig scherm
In het sprookjesbos is een paddenstoelenkamp gecreëerd. © BD
Volledig scherm
Een deel van bosgebied Gorp bij Hilvarenbeek is tijdens de Kindervakantieweek omgetoverd tot sprookjesbos. © BD
  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.