COC-voorzitter Pien Adriana Merkx (knielend) en oud-voorzitter Laila Hassouna-Jansen bij het graf van Johanna Ledel en Florida Troch aan de Bredaseweg.
Volledig scherm
PREMIUM
COC-voorzitter Pien Adriana Merkx (knielend) en oud-voorzitter Laila Hassouna-Jansen bij het graf van Johanna Ledel en Florida Troch aan de Bredaseweg. © Pix4Profs / Joris Buijs

Graf van eerste openlijk lesbisch koppel wordt mogelijk monument, ‘Symbool voor de LHBTI-gemeenschap in Tilburg’

TILBURG - Of het een lesbische relatie was, dat werd in hun tijd nooit hardop uitgesproken. Maar alles wijst erop dat Johanna Ledel en Florina Troch begin vorige eeuw de eerste openlijk samenlevende vrouwen in Tilburg waren. Hun graf en woning worden nu mogelijk een monument.

  1. De zestigplusser wil best wel weer aan het werk. Maar hoe?

    De zestigplus­ser wil best wel weer aan het werk. Maar hoe?

    TILBURG - Het wemelt van de vacatures in zo'n beetje alle beroepsgroepen. Werkgevers krijgen ze amper ingevuld. Tegelijkertijd zit er een flink aantal zestigplussers ‘thuis op de bank’. Ze popelen om aan de slag te gaan. Anne Penners en Carlien van Sprang gingen onlangs weer aan de slag en lieten zien dat ze een belangrijke aanwinst op de werkvloer is. Toch valt het voor werkgevers en werknemers nog niet mee om elkaar te vinden.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.