Volledig scherm
© Thinkstock

Gratis koffie op station Gilze-Rijen om eenzaamheid te bestrijden

RIJEN - Reizigers op station Gilze-Rijen hebben volgende week maandag, dinsdag of woensdag kans dat ze een gratis kop koffie krijgen van een wildvreemde. De 'bakkies troost' worden beschikbaar gesteld door de gemeente Gilze en Rijen, NS en ProRail vanwege de campagne ‘Stel je voor’. 

Vrijwilligers en wijkagenten geven mensen twee koppen, een voor de reiziger zelf en een voor iemand die hij of zij tegenkomt. Doel is dat ze met elkaar in gesprek gaan en zo meer oog voor elkaar krijgen. En dat mensen die zich eenzaam voelen op deze manier gezien en gehoord worden.

De campagne ‘Stel je voor’ is een initiatief van de NS en ProRail. Het doel van campagne is mensen stimuleren wat meer oog voor elkaar te hebben en wat vaker contact te maken met anderen. 

Ook de gemeente Gilze en Rijen strijdt tegen eenzaamheid. Op 4 maart komt minister Hugo de Jonge naar Rijen om samen met postbode Jan van de Velde actie te voeren tegen eenzaamheid. ,,De NS kwam met het voorstel om deze campagne gezamenlijk te doen rondom het bezoek van de minister en daar hebben we positief op gereageerd”, aldus gemeentewoordvoerder Jeroen Leemans.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.