Volledig scherm
PREMIUM
Frank van Pamelen © Marc Bolsius / Thinkstock

‘Grijsgrauwe fantasieloze dozen zorgen voor walging langs de wegen’

ColumnCirca 1000 voetbalvelden. Zei een architect woensdag, tijdens de talkshow Bouwstof. Zoveel vierkante meter krijgen we er nog bij. Altijd grappig, zo’n vergelijking met groene, grazige hectares. Dat heeft iets onschuldigs. Iets landschappelijk aanvaardbaars. Terwijl het gewoon gaat om ongehoord heftige horizonvervuiling.

Distributiecentra, meestal. Vaak XXL. En allesbehalve groen. Grijsgrauwe fantasieloze dozen zorgen voor walging langs de wegen en deprimerende stadsentrees. De architect had het over ‘gunstige ligging,’ ‘bouwende beleggers,’ ‘welstandsvrije zones’ en ‘gebrek aan regie.’ Kortom, zei hij, het wordt de ontwikkelaars ook wel erg makkelijk gemaakt. En ik dacht: hoe is dit nu toch mogelijk? Zijn we hier zo leuk bezig met z’n allen, stuwen we de stad op naar trotse hoogten, en dan leggen we langs de randen de loper uit voor de lelijkheid van het snelle geld.

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.