Volledig scherm
Een artist impression van het nieuwe winkelcentrum. © Heijmans

Groen licht voor bouw van winkelcentrum in Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT - Projectontwikkelaar Heijmans kan aan de slag met de bouw van het nieuwe winkelcentrum en 139 appartementen in Berkel-Enschot. Er zijn geen bezwaren binnengekomen na het verlenen van de vergunning.

,,Na jaren kan de schop nu echt de grond in. Dat is een mijlpaal in de ontwikkeling van het nieuwe dorpshart voor Berkel-Enschot”, zegt Rik Hammer namens Heijmans.  De daadwerkelijke start bouw staat gepland voor eind juni, de oplevering wordt begin 2020 verwacht. 

10.000 vierkante meter

Er staat dan een nieuw winkelcentrum van ruim 10.000 vierkante meter met appartementen. Zo’n 75 procent van de commerciële ruimten wordt ingevuld door de bestaande winkels uit het huidige winkelcentrum Eikenbosch. Daarnaast komt er een extra supermarkt. De appartementen zijn grotendeels voor de verhuur. 

Of de door verschillende organisaties, verenigd in Platform 533, gewenste grote zaal voor Berkel-Enschot nog een plek krijgt, is niet duidelijk. ,,We kennen de wens, maar een gesprek is er nog niet geweest”, zegt Hammer.

Volledig scherm
Een artist impression van het nieuwe dorpshart. © Heijmans

Kleine domper op de feestvreugde is het binnengekomen bezwaar tegen de bouw van de naastgelegen geplande wijk Mariënkroon. ,,We verwachten dat de gemeente hier adequaat op reageert, zodat we daar snel verder kunnen.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.