Volledig scherm
PREMIUM
De twee betreffende lindenbomen aan de Oude Trambaan. Op de plek van het voormalige machinehandelsbedrijf De Kok moeten 12 woningen komen. De bomen moeten daarvoor wijken. © Erik van Hest / BD

Groen licht voor bouwplan twaalf woningen in hart Esbeek, ondanks vragen over ‘vreemde afspraak’

HILVARENBEEK - De bouw van nieuwe woningen op de voormalige locatie van mechanisatiebedrijf Geert-Jan de Kok in Esbeek kan van start. De gemeenteraad van Hilvarenbeek gaf donderdag groen licht voor het plan, maar ergerde zich wel aan een oude afspraak waardoor de initiatiefnemer geen exploitatiebijdrage hoeft te betalen.

Op de locatie tussen de Oude Trambaan, de Spaaneindsestraat en het Kerkpad moeten in totaal twaalf woningen komen. Het gaat om vijf starterswoningen, vier vrije sectorwoningen (geschakeld en twee-onder-één-kap) en drie geschakelde levensloopbestendige woningen voor senioren. De raad is blij dat er eindelijk iets gebeurd op de verloederde locatie midden in Esbeek, maar plaatste tijdens de raadsvergadering wel vraagtekens over een afspraak uit 2004 tussen de gemeente en de initiatiefnemer. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (7%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (35%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (31%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (27%)
1690 stemmen